Nu är en av de två vita Ferrari Testarossa som var med Miami Vice till salu, men du kommer troligtvis att få hosta upp 15 miljoner kronor om du vill vara med och buda.

Saknar du 80-talet och dess stora ikoner – nu kan du glida runt som Sonny Crockett i hans vita Ferrari Testarossa – du kan ta dig tillbaka till en tid då det var coolt att gå runt i stora bylsiga kavajer med axelvaddar i vitt eller glittrande neonfärger.

Så om du missade tillfället att vara hetast på stan under 80-talet – nu har du din chans att köpa bilen från TV-serien och köra runt i Sthlm och drömma dig bort att du är Don Johnson i Miami Vice som jagar skurkar i full gas i din vita Ferrari.

Det är vara svårt att förklara populariteten av Miami Vice för dem som inte var med när det var det absolut hetaste som fanns under 80-talet. Visst ser det lite föråldrat ut idag, men under 1986 var vita bilar och korta kostymer det absolut hetaste man kunde ha.

Ferrari Testarossa var deras absolut hetaste bil under 80-talet, den visades för allmänheten första gången redan 1984 på Paris Auto Show och var kvar i produktion i olika former ända fram till 1996.

Med en 4,9 liters boxer 12:a på 390 hästkrafter, var Ferrari Testarossa med dess svepande former och de ribbade luftintagen på sidorna ett objekt som skapade begär för män i hela världen. Det framgår tydligt i det faktum att Ferrari sålde nästan 10 tusen exemplar av bilen – vilket gör den till en av deras bäst säljande modeller någonsin som har producerats.

Bilen som är till salu nedan är en av två Testarossa som tillhandahölls av Ferrari till produktionsbolaget för att användas till inspelningen av Miami Vice 1986. Den var med i den tredje, fjärde och femte säsongen av TV-serien.

Det fanns även en glasfiber kopia av Testarossa byggd på ett De Tomaso Pantera chassi som användes i actionscenerna, så att originalen som betingade ett pris på ca 1,5 miljoner kronor nya 1986 inte skulle skadas på något sätt.

Med sina 16,500 amerikanska miles på vägmätaren och en helt ny 8000 dollars service av motorn registrerad i serviceboken är det dags att rulla bilen på Barrett-Jackson på deras Scottsdale auktion i Arizona som kommer att hållas mellan den 14-22 januari.

Det är svårt att säga vad du får betala för att vara lika cool som Sonny Crockett, men räkna med att bud hamnar i prisklassen runt 15 miljoner kronor (om inte mer). Om du vill läsa mer eller registrera dig för att bjuda klicka här för att besöka den officiella noteringen.

 

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar