4 Shares

Harley Davidson har öppnat upp förbokningar av deras elektriska LiveWire

Harley-Davidson meddelade under måndagen på CES mässan att de nu sätter igång produktionen av deras elektriska motorcykel LiveWire. De öppnar upp förbeställningar för dem som vill ha en av de första hojarna som kommer under sensommaren.

Priset för HD LiveWire börjar på 29,799 dollar – i dagens växlingskurs 266 000 svenska kronor, sedan tillkommer moms och frakt mm – de kommer att börja leverera hojarna i augusti. 

Harley Davidson visade elektriska LiveWire för första gången 2014, men sedan dess har det tagit tid innan den satts produktion som sker nu.

Scarlett Johanssons Avengers karaktär Black Widow körde den redan 2015 i Avengers Age of Ultron.

Borta är den klassiska V-Twin motorn från Milwaukee som vibrerar som ett tröskverk. Istället får du ett stort batteri mellan benen med en vinande elmotor helt utan växlar det är bara att gasa på utan vibrationer eller växlar.

HD LiveWire ska klara sprinten 0-100 kilometer i timmen på mindre än tre och en halv sekund och ska klara 18 mil på en laddning. Den svarta designen med exponerade detaljer gör att den är både modern och klassisk, som en Harley Davidson för framtiden helt enkelt.

Det skall bli spännande att se nya Harley Davidson LiveWire på vägarna och se vilken målgrupp den tilltalar, kommer det vara skäggiga HD gubbar eller tech freaks?

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

4 Shares

Kommentarer