Intern information om nya heta BMW M2 CS till handlarna har läkt ut och sprids nu på nätet

BMW M2 CS S55-motorn skall ha vässats med toppeffekt på 450 hästkrafter och ett vridmoment på 550 Nm, vilket är 40 hästkrafter mer än BMW M2 Competition. Du kan välja mellan en sexväxlad manuell låda eller en sjustegad DCT-automat.

BMW M2 Competition med DCT-låda tar dig från 0–100 kilometer i timmen på 4,2 sekunder. Med 40 hästkrafter till och lägre vikt kan vi förvänta oss att nya BMW M2 CS klarar sprinten på mindre än 4 sekunder.

Det ser ut som att man får mycket utrustning, men det är fortfarande osäkert vad som är standard eller tillval på BMW M2 CS. Den kommer med en motorhuv i kolfiber, tak i kolfiber, frontsplitter i kolfiber, diffusor bak i kolfiber och liten bakvinge i samma material så alla som gillar det exklusiva materialet kommer att bli tillfredsställda.

Interiören kommer i racing alcantara med röda sömmar. Sportstolarna har donerats från M4 CS. Du får massor av om emblem och CS-logos som visar att du sitter i en exklusiv BMW M2 CS.

Adaptivt M-chassi är standard med stora 19-tumsfälgar, du kan välja mellan högblank svart eller matt guldlack. Keramiska bromsskivor och större bromsok är tillval om du vill ha bättre bromsverkan. BMW har även et special sportavgassystem som ingår i paketet.

Priserna för nya M2 CS har inte läckt ut. Men BMW M2 Competition med manuell låda börjar vid 629.000 kronor, med DCT-automat ökar ingångspriset till 665.900 kronor. Så förvänta dig priser över 700.000 kronor för nya BMW M2 CS.

Det talas om en begränsad upplaga av M2 CS – ryktet säger att man kommer tillverka 2.000 bilar – vilket är självklart är bra för andrahandsvärdet. Produktionen ska inledas under våren 2020 och kommer att pågå till årets slut.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar