Alla Porsche Speedster är hett eftertraktade på marknaden – 2020 Porsche 911 Speedster kommer även den vara riktigt het

Porsche har gjort 911 Speedsters förr, men inte som nya 2020 Speedster. Den är skapad av Porsche Motorsport som står bakom den fantastiska bilar som 911 GT3, GT3 RS och GT2 RS. Det började med den klassiska 356 Carrera Speedsters som var populär i USA under 50-talet.

Porsche visade upp sin nya Speedster som koncept i fjol, och nu är den klar för produktion. Tanklocket i mitten och ”Talbot” backspeglarna är borta, men tack och lov är den 4,0-liters boxersexan från GT3 fortfarande kvarMotorn har oberoende gasreglage som en GT3 R-bil, för bättre gasrespons och det vi kan föreställa oss den levererar ett fantastiskt ljud. Effekten ligger på 502 hästkrafter och 346 lb-ft vridmoment, vilket är tillräckligt bra för att ta bilen från 0-100 km/h på drygt 3 sekunder och vidare till en topphastighet på drygt 300 kilometer i timmen.

Speedster är baserad på en 991 Carrera 4 Cabriolet med massor av kolfiber – motorhuv, framskärmar och dubbel bubbel delen bakom stolarna är gjorda i kolfiber och taket får du ta ner manuellt för att hålla vikten nere.

Porsche kommer att bygga 1948 exemplar av nya Speedster, som är samma årtal som deras första bil registrerades för gatan. Tyvärr kommer den inte vara billig, priserna i US Dollar ligger på 275 000 vilket motsvarar 2,5 miljoner kronor. Det är nästan dubbelt så mycket som en GT3, och nästan lika mycket som en GT2 RS. Beställningar börjar den 7 maj, och bilarna bör börja anlända till återförsäljare under slutet av året.

Köparna kommer att kunna välja ett Heritage Design-paket, med en unik silver och vit tvåfärgad färg, valfria dörrnummer och ett ”Porsche” dekal som löper längs sidan och 20-tumshjul med en lack i ”platina satin”. Interiören har stolar i snygg Cognac-läder som tillval. De som väljer denna klädsel får också en exklusiv Porsche Design Chronograph-klocka i Speedster-tema.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar