Skönheten ligger i betraktarens öga, så vad säger du om nya Nya BMW M3 och M4

BMW har visat upp nya M3 och M4,  de kommer även som i vassare Competition för dem som vill ha mer effekt och snabbare acceleration. Det man har talat mest om är den kontroversiella fronten på nya BMW M3 och M4 är med två enorma ”njurar” och registreringsskylten i mitten.

Det finns även stora luftintag i nederkant och ”luftgardiner” som ska sänka luftmotståndet. Bakpartiet är dock mer konventionellt med klassiska fyra avgasrör som har elektroniskt styrda flärpar som kan öppnas för en vassare ljudkuliss. Taket tillverkas i kolfiber och har två fenor på var sida om antennfenan.

Interiören erbjuder sportstolar med bättre sidostöd och belyst M-logotyp samt en M-knapp för att föraren själv ska kunna skräddarsy bilens uppträdande. BMW M3 och M4 har även adaptiv fjädring och uppgraderade bromsar, med keramiska bromsar som tillval.

BMW M3 och M4 kommer med en klassisk 3 liters rak sexa motor med dubbla turbo som leverera 480 hästkrafter och 550 Nm. Accelerationen 0–100 km/tim avverkas på 4,2 sekunder, en sexväxlad manuell låda samt bakhjulsdrift är standard.

Det kommer även en vassare Competition med 510 hästkrafter och 650 Nm, med åttastegad automatlåda. Då avverkas sprinten 0–100 km/tim på snabba 3,9 sekunder.

Competition finns även med fyrhjulsdrift som levererar mesta delen av drivningen bak mer bakhjulsdriven känsla. Det finns även helt bakhjulsdrivet läge.

Nya BMW M3 Sedan och BMW M4 Coupé kommer till Sverige i mars 2021. Vi får återigen se kombimodellen BMW M3 Touring för dem som vill lasta barnvagn eller annat i sin M-BMW.

Priserna börjar på 855 000 kronor för M3 Sedan du får lägga till 20 000 kronor för M4 Coupé. Competition kostar 51 000 kronor extra för båda modellerna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar