Nya Corvette C8 kommer till Europa nästa år med mer effekt än hemma i USA

Nya Corvette C8 lanserades under november 2019, den stora förändringen är att motorn för första gången sitter i mitten bakom föraren. Chevrolet har haft planer att lansera nya Corvette Europa och nu kommer den äntligen till oss i vassare utförande.

Nu meddelar Chevrolet Europa att lanseringen för Corvette i Europa är planerad i slutet av 2021, till skillnad från de amerikanska bilarna kommer vi mer utrustning och mer effekt.

Corvette Z51-paketet kommer vara standard vilket betyder bromsar från Brembo med större skivor och bättre kylning, manuellt justerbara dämpare, diffbroms, sportavgassystem och bättre aerodynamikpaket.

Dessutom är V8 motorn på 6,2 liter vässad till 502 hästkrafter i stället för de 497 hästkrafter som är standard i USA. Motorn är kopplad till en snabb åttaväxlad dubbelkopplingslåda.

Utöver Z51 kommer utrustningen vara det bättre LT2-paket som standard. Det ingår bland annat 8-tums infotainment med navigation, stolar med värme och kyla, ljudsystem från Bose med 14 högtalare, backkamera och head up-display.

Priset i Sverige beräknas landa runt 1 miljon kronor

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar