Nu släpps nya Ford Ranger Raptor i Sverige, tuffare än någonsin

Populära pickupen Ford Ranger Raptor kombinerar djärv design med sofistikerad teknik, och utmärker sig som den ultimata äventyrsbilen. Modellen börjar levereras på den europeiska marknaden i mitten av 2019.

Ford Ranger har länge varit en av Europas mest sålda pickup-bilar och har varit omåttligt populär. Men Ford vill, precis som deras kunder, gå ett steg längre. Därför lanseras nu Ford Ranger Raptor i Europa, utrustad med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor, med hela 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Motorn gör bilen till en uthållig arbetshäst som aldrig sviker. Men framförallt är utmärker den sig med kraftigare hjulupphängningar och feta off-road hjul.

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper; vår nya Ford Ranger Raptor är i en klass för sig. Bilen kan ta sig igenom de mest prövande väg- och väderförhållanden du kan tänka dig, en riktig tuffing, helt enkelt, säger Leo Roeks, Performance Director på Ford Europe.

Ford Ranger Raptor är byggd för att klara av alla tänkbara förhållanden som den kan tänkas stöta på ute på vägarna. Med det förstärkta och superstarka chassit, tillsammans med de skräddarsydda stötdämparna, går bilen alltid stabilt, oavsett underlag.

– Det som är unikt med vår nya Ranger Raptor är hur bra den går på de vildast tänkbara vägarna, samtidigt som den rullar som en lyxbil på vanliga vägar. Bilen är byggd på den känsla och kapacitet som föregående Ranger hade, men nu har vi tagit den ett steg till. Att köra en Ranger Raptor är onekligen en speciell känsla, säger Damien Ross, chefsingenjör på Ford.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar