Nya Porsche 911 GT3 krossar tidigare banrekordet på Nürburgring

Nya Porsche 911 GT3 tar sig runt Nürburgrings nordslinga på 6 minuter, 59 sekunder och 927 tusendelar jämfört med föregångaren som hade varvtiden på 7 minuter, 12 sekunder och 7 tiondelar. Nya 911 GT3 är därmed nästan 13 sekunder snabbare än sin föregångare.

Nya Porsche 911 GT3 har en fyraliters boxersexa som i detta nya GT3-utförande är nästan identisk med maskinen som sitter i nya 911 GT3 Cup-tävlingsbilen. Det är en sugmotor utan överladdning (turbo) som börjar bli ovanlig i prestandabilar. Motorn är kopplad till antingen en PDK-dubbelkopplingslåda, som tillåter extra snabba accelerationer, eller en sexväxlad manuell låda för den som gillar att dra i spaken. Kraften överförs endast till bakhjulen.

Nya Porsche 911 GT3 i utförande med PDK-låda accelererar från 0-100 km/h på 3,4 sekunder, vilket är samma tid som föregångaren. Toppfarten ligger på 318 km/h men utökas till 320 km/h med en manuellt växlad. Även toppfarten är identisk med tidigare bil.

För att hålla vikten nere – 1 493 kilo med manuell låda och 1 510 kilo med PDK-låda – har nya Porsche 911 GT3 en främre huv i kolfiberarmerad plast, så kallad CFRP, lättviktsglasrutor, smidda lättviktsfälgar och den saknar baksäte. 

Med Porsche Exclusive Manufaktur kan man välja till fler lättviktsalternativ, exempelvis lättviktstak i kolfiber och backspeglar.

Du kan redan nu beställa din nya Porsche 911 GT3 priset börjar på 1,84 miljoner kronor för ”basbilen” utan extra tillbehör. Produktionen börjar i maj och under juni dyker bilen upp i Sverige.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar