Utan Ford hade det inte kommit någon ny Volkswagen Amarok

Samarbetet mellan Volkswagen och Ford var räddningen för den nya Amarok modellen som ska ersätta den som lanserades 2010. Ford och Volkswagen bestämde skrev 2018 på ett samarbetsavtal där de skulle dela teknik mellan varandra.

Volkswagen hade kommit ganska långt med elektrifieringen av sina bilar och Ford har lång erfarenhet av att bygga arbetsfordon, Pickupen Ford F150 har under många år varit mest sålda bilen i USA. Så logistiken och erfarenheten av dessa bilar var värdefullt för Volkswagen.

Det är till och med så att om inte samarbetet hade kommit till stånd hade vi kanske inte fått någon ny ersättare för Volkswagen Amarok.

Thomas Sedran, vd för Volkswagen Nutzfahrzeuge (Volkswagen Commercial Vehicles, Volkswagen Nyttofordon/Transportbilar på ren svenska), har kommenterat:

– Det som är viktigt för båda parter är användningen av samma plattform. Samtidigt kommer vi båda att kunna använda våra respektive styrkor till fullo. Genom anpassad design och gränssnitt kommer vi tydligt att skilja de två modellerna åt. I slutändan är det våra kunder som kommer att gynnas, eftersom vi utan samarbetet inte skulle ha utvecklat en ny Amarok.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar