2 Shares

Prisrallyt i bilauktionerna fortsätter i hög fart och når nya toppnoteringar

När en Ferrari 250 GTO dyker upp på en auktion är förväntningarna skyhöga Hur många miljoner kommer någon att betala denna gång? Bilen är en ikon som är otroligt åtråvärds bland bilsamlare.

I helgen har en 1963-GTO sålts till en amerikansk samlare, ryktet säger att den gick för 70 miljoner dollar. Det är 614 miljoner svenska kronor och är därmed rekordet för en klassisk bill. Det tidigare högsta noterade priset för en Ferrari 250 GTO var nästan hälften av dagens notering med ett pris på 360 miljoner kronor för flera år sedan. Köparen skall vara WeatherTech vd David MacNeil, som gjort sig en förmögenhet på att sälja biltillbehör.

Varför betalar man dessa astronomiska priser för en gammal Ferrari? Förutom att det bara byggdes 39 stycken har detta silverfärgade exemplar av dåtidens superbil med en V12:a på 300 hästkrafter – hittills inte utsatts för någon krasch. Den har dessutom används på motorbanorna, så det är ett unikt exemplar med race-historik utan incidenter.

Denna Ferrari 250 GTO har serienummer 4135 GT och restaurerades i Storbritannien under 90-talet, den har en historia med en fjärde plats i Le Mans 1963 och den vann Tour de France rally följande året. Den har tävlat i hela Europa och Afrika, efter det har den ingått i flera privata samlingar innan den senaste rekordförsäljningen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

2 Shares

Kommentarer