Polestar 2 är nu officiell – med 408 hk och 50 mils räckvidd tar den sikte på Tesla Model 3

Polestar 2 är en eldriven volymbil från Volvo som konkurrerar med Tesla Model 3. Priset vid lanseringen blir är 59 900 euro men modellen kommer att finnes i en enklare modell med priset 39 900 euro om ett år – vilket motsvarar ca 420 000 kronor.

Polestar 2 är en medelstor fyrdörrarscoupé i SUV-format, det snabbast växande segmentet just nu. den är väldigt lik konceptbilen Volvo 40.2 från 2016 och bygger på CMA-plattformen.

Bilens batterier som består av 27 moduler är placerade platt i golvet som har en kapacitet på 78 kWh de ger bilen en räckvidd på 50 mil.

Motorn levererar 408 hästkrafter och ett vridmoment på 660 newtonmeter. Polestar 2 är fyrhjulsdriven och tar dig från 0-100 kilometer i timmen på snabba fem sekunder, den kommer även med ett prestandapaket där du får stötdämpare från Öhlins, bromsar från Brembo och bilen rullar på 20-tumshjul den är utsmyckad med detaljer som bälten och bromsok i guld.

Polestar 2 har ett Android-infotainmentsystem från Google med massor av tjänster och appar. Systemet manövreras med rösten eller via bilens pekskärm som är elva tum stor. Utvändigt har du LED-strålkastare med pixelteknik och karmlösa ytterbackspeglar.

Polestar 2 är förberedd för bildelning då den enkelt går att låsa upp med din och mobiltelefon, den kommer även med vegan-inredning som standard för att tilltala alla miljövänner.

Du kan beställa nya Polestar 2 online och tillverkningen startar i Kina i början av 2020. Bilen kommer att visas upp under Genèvesalongen och den ska ut på en turné i Europa, USA och Kina för att senare flytta in i deras showroom så kallade Polestar Spaces.

Lanseringen sker i Kina, USA, Kanada, Belgien, Tyskland, Nederländerna, Norge, Sverige och Storbritannien.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar