Drömmen blir verklighet – Porsche 911 Speedster går till produktion 2019

Porsche kommer tillverka en begränsad upplaga på 1948 stycken Porsche 911 Speedster till sin 70-årsdag. Den röda färgen med de nya 21-tums hjulen i cross spoke design och den svarta läderinteriören ger den ett sportigt utseende.

Den nya 911 Speedster är baserad på 991-serien, den kommer avara den första bilen som erbjuds med de nya Heritage Design-paketen. Med tillbehör från ”Porsche Exclusive” som gör att du kan skräddarsy din 911:a efter dina önskemål.

Förutom den iögonfallande lackeringen är 21-tums hjulen med från konceptstudien som presenterades i Paris. Den har nya cross-spoke hjuldesign som liknar de som finns hos hos Porsches racerbilar som 911 RSR och GT3 R.

De tonade framlysena är även de inspirerade från racingbilarna.

Den har klassiska racingispirerade backspeglar och tanklock centralt placerad på motorhuven för även de tanken till tävlingsbilarna. Till skillnad från tidigare ”Heritage” versionen har inredningen delvis perforerat svart läder med röda inlägg.

Konceptbilens bygger på 911 Carrera 4 Cabriolet. Fram och bakskärmarna är i kolfiber medan chassit tagits från 911 GT3.

911 Speedster kommer att ha en klassisk boxersexa med drygt 500 hästkrafter som kommer varva över 9000 rpm. GT utvecklingsavdelningen har tagit fram avgassystemet i titan samt drivlinan med den manuella sexväxlad lådan.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar