Initierade Porsche källor antyder att en kraftfullare Cayman GT4 RS är på gång, ryktet säger att den kommer att ha en 4 liters motor på över 500 hästkrafter.

Men innan det skall en 911 GT2 på 650 hästar och en manuell variant av GT3 lanseras.

Porsches strategi för deras nya modeller de kommande tolv månaderna kommer inom kort, men insiders har bekräftat att en ny Cayman GT4 RS är på gång.

Porsche har blivit tagna på sängen och är överraskade av den enorma efterfrågan av Cayman GT4, flera återförsäljare har i tysthet talat om möjligheten av en ny GT4 R.

”Initierade källor säger att den nya GT4 modellen istället istället kan komma med RS emblem samt en större, starkare 4 litersmotor på 500 hästar”

Porsches utvecklings förare och varumärkesambassadör Walter Röhrl har bekräftat att en facelift av 911 GT3 kommer att erbjudas med en sexväxlad manuell växellåda, den förväntas avslöjas på bilsalongen i Genève redan i mars.

Motorn förväntas vara på  4 liter och effekten skall vara högre än än nuvarande 911 R – det betyder mer än 500 hästkrafter. Mer vridmoment är också utlovat tack vare uppdateringar av boxer sexan – Porsches utvecklingsavdelning vill inte upprepa den problematiska lanseringen av föregående GT3:a, som har haft en del motorproblem.

Kolla in Chris Harris när han sladdar med Porsche Cayman GT4

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar