Porsche har byggt en rallybil av banracern Cayman GT4 Clubsport

Snart kommer Porsche 718 Cayman GT4, näst intill omaskerade bilar har synts på testrundor. Nya 718 Cayman GT4 lär bli bli en eftertraktad bil för bankörning. Det ryktas om en boxersexa utan turbo med effekt över 400-hästar.

Porsche har möjligtvis en annan variant av Cayman gång. Porsche har byggt om fram en Cayman GT4 Clubsport till rallybil. den har de klassiska extraljusen på motorhuven, ett luftscoop på taket, hasplåtar undertill och bogseringsöglor både fram och bak. Under huven ser dock allt ut som vanligt med en boxersexa på 3,8 liter och 385 hästkrafter.

Konceptbilen är inte bara byggd för att bara visas, den kommer köras på Rallye Deutschland. Porsche Cayman GT4 Clubsport-rally kommer vara föråkare i rallyt och den kommer att rattas av Romain Dumas – som satte den snabbaste tiden någonsin uppför Pikes Peak i Volkswagens elektriska backmonster I.D. R Pikes Peak i år.

Spana in Romain Dumas som testar nya Porsche Cayman GT4 Clubsport som rallybil här.

Porsche kommer köra tävlingen i Tyskland för att samla in feedback kring konceptbilen och se om intresset tillräckligt stort från potentiella köpare, om det finns intresse kan det bli aktuellt att utveckla en bil bygge på en nästa modell enligt Porsche. de skall tydligen fatta beslut innan året är slut.

Skicka in en spontanansökan då är sannolikheten större att den dyker upp i produktion.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar