4 Shares

Singer Porsche 964 tillhör en av de mest eftertraktade bilarna i världen.

De som skulle kan ha råd med den får ställa sig i kön på en mycket lång väntelista. Porsche 911-modellerna byggda av Singer Vehicle Design (SVD) i Sun Valley, Kalifornien är ytterst ovanliga. Men vill du ha en Porsche 911:a Singer nu finns en exemplarisk bil till salu i England.

Singer Vehicle Design grundades 2009 för att både bevara, vidareutveckla och optimera den klassiska luftkylda Porsche 911 modellen. 964-modellen blev den perfekta grunden för Singer med den klassiska luftkylda motorn och en bra grund att bygga vidare på. Inspirationen är hämtad från Porsches klassiska vägtävlingstid på 1970-talet och kan ses i nästan varje detalj runt bilen, inklusive ”Butzi Porsche-inspirerade karosserier”. Singer skapar en egen cocktail med klassisk styling i kombination med toppmoderna material i en perfekt kombination.

Den trimmade motorn bygger på en 3,6-liters sexcylindrig modell och kan fås som en 4-liters optimeras och trimmas och monteras i det lättade chassiet.

Bilen som du ser här byggdes av Singer i 2016. Specificerat till sin första och enda ägare i en fantastisk kombination i Porsche Midnight Blue lack med en skräddarsydd interiör i Oxblood läder med tyginlägg. Bilen är specificerad med specialstolar olika på förar och passagerarsida, snygg kombination i läger och klassiskt tyg och luftkonditionering. Det sitter Brembo-bromsar och fjädring från svenska Öhlins, centralt bränslelock framtill, gulldfärgade Porsche bokstäver. En 4,0-liters motor som är optimerad av Ed Pink Racing Motors med en 6-växlad växellåda.

Bilen har bara rullat 800 mil sedan färdigställandet och har använts sparsamt av sin första och enda ägare. Du får dock räkna med att den inte blir billig, den är dock vänsterstyrd, så är du sugen på att lägga ett bud finns annons här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

4 Shares

Kommentarer