Porsche förbereder produktionen av Taycan

Taycan som tidigare har kallats Mission E, den förväntas att lanseras i slutet av 2019. Uppgifter säger att den kommer ha 600 hästkrafter och en räckvidd på 50 mil, en klar rival rival till Tesla Model S. Men Taycan är en helt ny typ av bil för Porsche, så det krävdes en annan fabrik.

För att bygga Taycan skapade Porsche vad det kallar “factory within a factory” i Zuffenhausen, Tyskland. Fabriken bygger idag 911, 718 Boxster och 718 Cayman-modeller. En ny anläggning för att montera bilarna och sköta lackeringen med nya ”Automated Guided Vehicles (AGV)” kommer sköta att flytta bilarna runt produktionen. Detta eliminerar behovet av konventionella transportbälten som används för att flytta bilarna. Den nya produktionsanläggningen är en central del för Porsche då man planerar att fortsätta bygga sportbilar med två dörrar vid sidan om den elektriska bilen med fyra dörrar.

Porsche har även lovat att produktionsprocessen för Taycan kommer att vara klimatneutral, vilket innebär att det inte kommer att finnas några koldioxidutsläpp i samband med att bilen byggs. Syskonmärket Audi säger samma sak vad det gäller produktionen av sin nya e-tron elektriska SUV, som kommer att byggas i Belgien.

En grön fabrik är en viktig del för att minimera miljöpåverkan av elbilar. Eftersom elektriska bilar inte ger några ”utsläpp”, utgör utsläppen för att bygga dem en större del av deras totala koldioxidutsläpp.

Taycan fabriken kommer att skapa 1 200 nya jobb i Zuffenhausen, enligt Porsche. Vissa anställda kommer också att gå från andra linor till tillverkningen av elbilar. Porsche kommer att använda digitala träningsverktyg för att säkerställa att alla anställda, nya och gamla, är beredda att arbeta med elbilar.

Förutom att uppgradera sin Zuffenhausen-fabrik, förbereder Porsche sig för lanseringen av nya Taycan genom att planera nya laddningsstationer. Porsche kommer att använda Ionity och Electrify America laddningsnät för DC-snabbladdning i Europa och USA. Automaker planerar också att installera 2 000 AC laddstationer på upp till 20 marknader. Dessa stationer kommer inte att kunna ladda lika snabbt, men de kommer att ligga på hotell och andra platser där förarna sannolikt kommer att uppehålla sig under långa perioder.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar