Snart kan du boka din Puma

Ford har släppt de svenska priserna för nya Ford Puma som börjar säljas på fredag och kommer att levereras till svenska kunder under mars nästa 2020. Ford Puma blir också den första elektrifierade bilmodellen Ford släpper i Sverige, i den offensiv företaget gör kring elektrifiering med start nästa år.

2020 är ett intensivt år för Ford i Sverige då man påbörjar elektrifieringen av hela produktutbudet. Under nästa år kommer man släppa hela 14 elektrifierade bilmodeller på den svenska marknaden, bl.a. de två laddhybriderna Kuga Plug-In Hybrid och Explorer Plug-In Hybrid samt den helt elektriska heta Ford Mustang Mach-E som offentliggjordes förra månaden. I Europa räknar Ford med att sälja fler elektrifierade bilmodeller än renodlade bensin- och dieselbilar tillsammans redan 2022.

Då Ford satsar på elektrifiering lägger man ett stort fokus på mildhybrider (mHEV) och elhybrider (HEV). Ford kommer att sälja två elhybrider under 2020, dels Mondeo Elhybrid, dels nya Kuga som kommer att sälja som elhybrid. Hela sju mildhybrider ska börja säljas på den svenska marknaden, och först ut är nya Ford Puma.

Nya Ford Puma kommer att säljas både som som mildhybrid samt som en bensinbil. Ford Puma kommer endast att säljas i två utrustningsutföranden som båda redan från början innehåller ett stort utbud av såväl teknik som säkerhet och komfort.

Modellerna är ST-Line och det högre utförandet ST-Line X. Det är också två motoralternativ som är aktuella initialt, 125hk för bensinversionen och 155hk för mildhybriden. Priserna ligger på från 219 900 SEK för ST-Line 125hk och 235 900 SEK för ST-Line 155 hk mHEV. Fler motoralternativ kommer under senvåren 2020.

För den högre utrustningsnivån ST-Line X kostar 125hk från 235 900 SEK och ST-Line X 155hk mHEV från 251 900 SEK.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar