Liverapportering från årets första Supermoto EM tävling från Ottobiano, Italien

Thomas Chareyre dominerade årets första Supermoto EM tävling, han var snabbast under tidskvalet och vann helt överlägset i regnet. Thomas fick dock lite motstånd av Marcus Class som var snabbast på morgonträningen, han tog även starten i första racet men gick omkull i andra svängen.

Under lördagens träning och tidskval var det tort och det var riktigt tight mellan Thomas Chareyre som hade snabbaste tiden 1,28,724 före Marcus Class, det skilde bara 0,075 så det bäddade för tuff racing under söndagen.

Till söndagens och race var det utlovat regn. Men under morgonträningen var det torrt och Marcus Class satte snabbaste träningstid. Till första racet hade det dock regnat ett tag och banan var helt blöt. Marcus Class – Phoenix Racing Husqvarna – tog starten före Thomas Chareyre – TM Factory – som attackerade på yttern och Marcus gick omkull under första varvet så att Thomas kunde ta en rejäl lucka och köra lugnt med en rejäl ledning in i mål. Pavel Kejmar – Degasoline Motorsport TM – plockade förare efter förare för att slutligen köra in som 2:a före Thomas, Elia Sammartin tog 3:e platsen i första racet.

Danske Simon Vihemsen gjorde en grym uppkörning från 10:e startplats till 4:e plats in i mål. Bakom dem låg Giovanni Bussei och bromsade upp fältet så det var ett tåg av förare som jobbade att komma förbi honom från 6:e plats han höll emot ganska länge men dalade ned till 15:e plats före Hampus Gustafsson. Vi hade även en annan nordbo finländaren Ero Madisson som kom på 10:e plats.

Till andra racet hade regnet tilltagit och det var vattenpölar på banan och off-road-sektionen var hal så de snabba förarna hoppade inte längre trippeln, de nöjde sig meds att hoppa dubbel. Återigen visade Thomas Chareyre sin suveränitet då han tog starten och drog ifrån resten och hade en betryggande ledning hela racet. På 2:a, 3:e och 4:e plats hade vi förarna från Phoenix Racing Team med förarna Nicolas Cousin, Marcus Class och Elia Sammatin.

Hampus Gustafsson kämpade på i regnet under årets första EM och tog en 16:e plats i första racet. Under andra racet fick Hampus en bra start men det var lite stökigt så han tappade ner till 15:e plats under första varvningen och han låg och tampades med finska Ero Madisson hela vägen in i mål och fick nöja sig med en 15:e plats i andra racet och 17:e plats i totalen i årets första EM.

Om två veckor bär det av till årets första Tyska Mästerskap och Hampus är laddad för bättre resultat.

Här har ni länk till alla resultat

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar