Elbilarna i racingserien Pure ETCR rullar på Goodyears Eagle F1 SuperSport

Goodyear har nu presenterat racingdäcket Eagle F1 SuperSport, som kommer att monteras på alla bilar i den första helelektriska standardvagnsserien för olika bilmärken i Pure ETCR. Goodyear är exklusiv däckleverantör och grundande partner till detta nya spännande racingmästerskap.

Det unika racingdäcket för Pure ETCR är det senaste i Goodyears prestandaserie Eagle F1 SuperSport. Däcket har mycket av sin teknologi gemensam med Eagle F1 SuperSport-däcket för gatbruk, men det är optimerat för att maximera prestandan från Pure ETCR:s elektriska standardvagnar, som kommer att köra sina första tävlingslopp senare i år.

Goodyears specialframtagna däck Eagle F1 SuperSport ETCR liknar gatdäcket till utseendet, delar även stora delar av tekniken. Bland de gemensamma teknologierna återfinns Power Shoulder och High Force Construction. Dessa funktioner ligger bakom maximeringen av prestandan, både i bilarna för vägkörning och i Pure ETCR-racerbilarna med 500 kW (670 hk). Hela Eagle F1 SuperSport-serien baseras på Goodyears omfattande erfarenhet av motorsport för att förbättra vägprestandan – men kunskapsutbytet går åt båda håll. Den innovativa teknologin i gatdäcket används nu som grund för tävlingsdäcket Pure ETCR.

På gatversionen av däcket ökar Power Shoulder-teknologin kurvtagningsförmågan genom ett massivt slutet utsidesmönster, och den superstyva sidoväggsutformningen i High Force Construction-teknologin förbättrar väghållning och körstabilitet. Båda dessa teknologier är avgörande för Pure ETCR-versionen av Eagle F1 SuperSport, men har optimerats för racinganvändning genom att det yttre skulderblocket förstärkts ytterligare. Resultatet är ett unikt däck som levererar stabilitet och imponerande kurvtagningsförmåga till världens mest kraftfulla standardvagnar

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar