Lamborghini Countach var drömbilen för alla pojkar under 80-talet

Men Rea Stark har större drömmar än att äga en Lamborghini, han vill äga hela företaget och har därför lagt ett bud på  76 miljarder kronor för att köpa det italienska sportbilsmärket Lamborghini. Men ägaren Audi har vänligt avböjt budet.

Rea Stark är en 37 år gammal entreprenör från Schweiz och grundare till Quantum-gruppen som är baserad i Starks hemland. Under förra veckan kom uppgifter om att man erbjudit Volkswagen-gruppen saftiga 76 miljarder kronor för Lamborghini.

Man har även utlovat en ytterligare investering på mellan 10 till 20 miljarder kronor för att säkra jobb och fabrikerna hos Lamborghini.

Svaret från Volkswagen och Audi kom omedelbart att Lamborghini är inte till salu. Men Rea Stark och Quantum-gruppen står på sig och låter budet stå kvar och hoppas att man kommer att ändra sig i frågan. Rea Stark har haft budet öppet hos Volkswagens sedan februari.

– Självklart är vårt bud fortfarande giltigt. Vi har en tydlig plan för Lamborghini och finns det en vilja att förhandla – oavsett om det gäller investeringar, garantier eller inköpspris – så är vi givetvis redo för det, säger Rea Stark till Reuters.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar