Kroatiska Rimac har uppdaterad sin superbil Concept One – med ännu mer effekt.

Elbilen Rimac Concept One hade mycket effekt från början med 1070 hästkrafter, nu har de lanserat en uppdaterad version med ännu mer effekt – 1207 hk för att vara exakt. Vridmomentet är galna 1600 Nm. Den här bilen är snabb och snygg.

Klassiska sprinten från 0 till 100 kilometer i timmen avverkas snabbare än en 1000RR Sporthoj med 2,5 sekunder. Att ta sig från 0 till 200 kilometer i timmen tar endast sex sekunder. Toppfarten är oförändrad med ”bara” 344 kilometer i timmen.

Du kan även åka lite längre med hjälp av ett nytt batteri, en ökning från 82 kWh till 90 kWh – vilket ger dig en räckvidd på 35 mil, två mil mer än tidigare.

Bilens torque-vectoring-system har setts över för att den extra kraften ska levereras på ett optimalt sätt. Systemet kontrollerar bilens fyra motorer 100 gånger per sekund, och skickar kraften till de fyra hjulen helt oberoende av varandra.

Bilen kan för så klart ställas in helt efter förarens önskemål. Antisladdsystemet kan också stängas av helt om du gillar att bränna gummi, kraftfördelningen mellan fram- och bakhjul kan justeras steglöst.

Concept One kostar någonstans runt 7,5 miljoner kronor, men de tillverkar inte så många. Så om du vill ha en får du ställa dig i kö.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar