Klassiskt Ferrari 250 GT SWB bygge

RML Group från Storbritannien som har specialiserat sig på olika utvecklingsprojekt inom motorsport har designat sin första bil. Man har tidigare byggt Aston Martin Vulcan och helt nya klassiska DB5, fråga var inte om om utan när RML skulle lansera en egen bil.

Med inspiration från den vackert designade Ferrari 250 GT SWB kommer RML Short Wheelbase som har en naturligt aspirerad 5,5-liters V-12. V-12 som kommer från en Ferrari 550 Maranello med en effekt på 478 hk och ett vridmoment på 419 lb med drivning på bakhjulen via en sexväxlad manuell växellåda. RML hävdar att Short Wheelbase V-12 tar dig från 0-100km/k på 4,1 sekunder med en toppfart på 300km/h.

ML SWB V-12 har kortare hjulbas och en mer kompakt kaross än 550 Maranello, som den är baserad på, har omfattat kraftig modifiering av ursprungsbilen. Man har fått bygga om rejält för att den kraftfulla 550 motorn skulle passa under huven. RML har skräddarsytt delar från grunden, inklusive luftintag och kyl- och oljekylare samt ett eget avgassystem.

För att det ska vara snyggt och prydligt under huven har RML flyttat oljetanken till torrsump till sidan av motorn. Tvättbehållaren och oljetanken, med andra komponenter, är placerade symmetriskt och har nu snygga lock i kolfiber. 

RML räknar med att exportera cirka 70 av de specialbyggda bilarna, och tack vare användningen av OEM-delar kan den nya klassiska grand tourer kan service utföras hos alla välrenommerade Ferrari-specialister.

RML erbjuder även ”Flying Spanner” service där deras tekniker flyger in om man skulle ha problem, vad det kostar har de inte inget men gissa att det är DYRT.

Har inte sett några priser på RML bygget men en handbyggd Ferrari där man slaktar en klassisk 550 Maranello lär kosta några kronor…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar