Som tävlingsförare vill man inte lämna något åt slumpen, det är viktigt att maskinerna alltid fungerar till 100 procent

Under mina 10 år som aktiv tävlingsförare inom svensk Supermoto har jag haft många olika motorcyklar och sponsorer.

En sponsor och ett varumärke som alltid har varit med mig i vått och torrt under alla år är Midland Oil.

När man skall köra på elitnivå är det viktigt att man har bra material och att motorer och fjädring alltid är i toppform. Många glömmer dock bort att oljan är blodet som pumpar runt i motorn och det måste vara av bästa kvalité och friskt till varje tävling.

Jag började min Supermoto karriär på en Honda, som året efter blev en KTM, efter det blev det Yamaha under två år, sedan körde jag aprilia under några år för att nu slutligen köra TM.

Däremellan har jag haft många olika sponsorer för utrustning och däck. Men den partner som jag aldrig har velat byta ut är Midland Oil som alltid har sett till att mina motorer har varit i bästa form. Tyvärr har jag råkat ut för en del motorhaverier på grund av olika anledningar (aldrig oljan).

Det var till och med så att när TM-fabriken renoverade en av mina motorer efter 40 timmar frågade mig – Vad har du kört på för olja egentligen? Jag tittade frågande på honom och sa vad menar du? Då sa han – Allt är som nytt, det är inte någon sot eller slitage att prata om. Jag sa att jag kör på Midland Oil.

En annan rolig anekdot var när Henry ”Hulken” Romlin hade bytt till Midland olja i Maries fjädring. Marie kom in i depån och sa – Vad har du gjort med fjädringen. Hulken frågade vad menar du, Marie svarade – Den fungerar otroligt bra. Hulken svarade jag har bytt oljefabrikat.

Så ett gott tips, se till att alltid köra med frisk bra olja av bästa kvalité i dina maskiner. Själv rekommenderar jag Midland Oil, det har fungerat perfekt i tio år och det skall mycket till för att övertyga mig att byta till ett annat märke.

Är du sugen på deras sortiment, Köpenscooter har Midland MC-sortiment online

Peter Mackhé
Supermoto #49

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar