Fjärilsdörrar, ett stort batteri och snabb

Det handlar bara om om att ha fjärilsdörrar idag Precis som BMW i8, McLarens 720S och F1 och LaFerrari med flera – möt nya den nya Fisker EMotion. Henrik Fiskers nya elbilprojekt är äntligen här, den presenteras i årets Consumer Electronics Show i Las Vegas.

Vi måste börja med utseendet som är det viktigaste med en bil (folk kan prata prestanda driftsäkerhet, ekonomi osv).

Henrik Fisker är berömd för ha tagit fram designen av Aston Martin Vantage och BMW Z8. Nya elbilen Emotion bär drag av tidigare hybridbilen Karma men de har tagit allt ett steg framåt och skapat en otroligt vacker elbil.

Bilen är byggd i kolfiber och aluminium och dörrhandtagen har slopats helt allt drivs via din smartphone.

Det är en stor bil ​5 meter lång och 1,4 meter hög i höjd ungefär som en BMW 5-serie. Hjulen är lika gigantiska 24 tum som med däck från Pirelli med lågt rullmotstånd.

Kliv in genom dörrarna och du möts av ultralätt läder, fyra individuella helt elektriska och justerbara ”förstklassiga” stolar olika skärmar samt en krökt monsterskärm på 27 tum i krökt bakre. Det finns även en fem-sits konfiguration (i princip en bakre bänk).

Fisker EMotion har flera elmotorer som tillsammans producerar mer än 575 kW kraft (eller 780 härtkrafter) på alla fyra hjulen. Det ger dig en acceleration från 0-100 kilometer i timmen på mindre än tre sekunder och en topphastighet över 250 km/h.

Nya EMotion är snabb men man skall även kunna köra långt, Fisker räknar med att räckvidden kommer att ligga på ca 65 mil.

Bilen kommer att tillverkas i Amerika, men det finns inga aktuella priser i dagsläget.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar