Trots Coronatider kan man behöva serva bilen, Ford erbjuder service utan att man behöver träffa någon fysiskt

Ford Sverige har tillsammans med sina återförsäljare börjat erbjuda en ny servicemöjlighet för sina verkstadskunder. Nu kan man välja att lämna in sin bil på service utan att behöva komma in på kundmottagningen och i vissa fall även få sin bil hämtad och lämnad vid hemmet, i samband med service.

Åtgärden kommer för att minimera mänsklig kontakt och därmed minska smittspridningen av Coronaviruset.

Coronavirusets framfart i världen skapar nya förutsättningar för samhället, människorna och företagen. Hos Ford har man ett tillfälligt stopp i produktionen i flera av fabrikerna i Europa och USA då Ford värnar om sina medarbetare och inte vill riskera att det smittsamma Coronaviruset sprids i onödan.

Men även om produktionstakten på nya Ford-bilar tillfälligt mattats av, finns det fortfarande behov av service på befintliga bilar och Fords serviceverkstäder har många bokningar att arbeta med. Men även här skapar Coronaviruset nya förutsättningar då människor kommer i kontakt med varandra när en bil ska lämnas in på service – vilket i sig kan skapa onödiga risker för smittspridning.

För att göra denna risk mindre och för att erbjuda kunder en större trygghet har Ford under veckan börjat erbjuda en kontaktsfri servicemöjlighet, där kunden slipper komma in på kundmottagningen utan blir istället uppmött utanför, vid lämning och hämtning av bil. Vissa återförsäljare erbjuder också en upphämtning och lämning av bilen hemma hos kunden. Kommunikationen mellan verkstad och kund sker med Fords digitala serviceverktyg Ford Video Check där kunden får sin service redovisad för sig via ett filmklipp till mobilen.

Kjell Eidenbrant servicemarknadschef

– Det känns bra att vi kan erbjuda denna service till våra kunder, för oss är våra kunders möjlighet till mobilitet alltid högt prioriterat. Vi vill att man ska kunna komma till oss och vara trygg, speciellt såhär i Corona-tider.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar