Nu kommer en ny Ford Mustang med 750 hästkrafter för att fira Super Snake.

Shelby American firar 50 år med deras Super Snake, i samband med det tillverkar de 500 exemplar av en 2017 års Mustang. Man kan antingen välja en motor på 670 hästkrafter, det är 235 hästar mer än en vanlig Mustang GT, men suktar man efter fler hästar finns det en vassare 750 hästars variant.

Grundpriset för Super Snake är 625 tusen kronor (70.000 dollar) för 670 hästars varianten, på detta priset får du lägga till frakt och skatter för att få hem bilen från USA då den inte säljs i Sverige.

Shelby Super Snake har riktigt bra prestanda, den tar sig från 0-100 på runt 3,6 sekunder och den klassiska dragracing sträckan 402 meter avverkar man man på snabba 10,9 sekunder.

Det skall synas att det är en av de 500 exklusiva Ford Shelby Mustang som du kör. Därför har den har utrustat den med en egen motorhuv, en Shelby-grill samt en ny bakspoiler, diffusor och bakre splitters. För att få stopp på fartvidundret har man monterat Wilwood-bromsar med sexkolvsok fram och en lägre styvare fjädring runt om.

Givetvis har man monterat dekaler och emblem med den klassiska Shelby randen över hela bilen, som racing-modellerna hade under 60-talet. Även inredningen har uppdaterats med nya mattor, instegslister, en ny instrumentering och du får ett numrerat serienummer för att visa att du kör en av de 500 speciella Super Snake bilarna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar