0 Shares

Spana in denna Lamborghini Miura från 1968 som har renoverats för 3 miljoner kronor

Bilen är byggd av medarbetare från Lamborghini som en P400 Jota. Den som står bakom bygget är Walter Ronch som tidigare ägde en Miura Jota som han sålde och tyvärr var med i en olycka och totalförstördes. Walter Ronch ville bygga en ny Jota.

Planen var att använda en normal Miura P400 S (chassi ’4302’) och bygga om den till en SVJ med vassare V12 motor i full Jota spec i full bredd, spoiler och plexiglas-täckta strålkastare.

Genom att ta hjälp av den officiella Lamborghini-agenten Achilli Motors i Milano, fick även Walter Ronch och hans affärspartner också hjälp av den italienska F1-fixaren och den tidigare tävlingsföraren Franco Galli, såväl som två tidigare Sant’Agata-arbetare för att förvandla en ”vanlig” Lamborghini Miura P400 S till denna radikala Jota inspirerade Miura. Totalt investerades 4500 000 lire i men bygget (innan Italien gick med i EU) och bilen är helt enastående.

Efter renoveringen har bilen bytt ägare några gånger och alla har betalat galna summor för bilen, 2001 köptes den av en schweizisk samlare och i gott skick som tyvärr inte lojal mot dess ikoniska omvandling under 1970-talet.

Den senaste ägaren (som köpte bilen 2015) skickade den till Modena för en fullständig restaurering där man har bytt alla muttrar och bultar för att få den i det skick som Walter Ronchi byggde bilen i mitten av 1970-talet.

Bilen skickades till de bästa i branschen. Carrozzeria Cremonini tog hand om karosseriet, där Interni Auto tog hand om den, Gatti tog hand om elen och ex-Lamborghini-familjen återställde motorn och växellåda – de byggde om V12 motorn till en 4 100 cc med större kolvar och ventiler, vassare kamaxlar och ett Jota avgassystem.

Totalt kostade renoveringen mer än 290 000 euro och det fick godkännande av Lamborghinis legendariska testförare, Valentino Balboni. Bilen är ute för försäljning, den lär bli riktigt dyr P.O.R.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer