0 Shares

Ascool Restomod Pick-Up från Rtech Fabrications

Rtech Fabrications har byggt om och återställt en Chevrolet K30 Crew Cab från 1966 med en ombyggd kaross i som, har man har monterat på en 1972 Crew Cab med projektnamnet ”The Ponderosa”. Bilen är rejält upphöjd med DANA-axlar med ventilerade och slitsade bromsskivor.

Allt är specialbyggt, styrningen kommer från ”Offroad Design” med en ”Redhead” styrväxel. Fälgarna är klassiskt kromade med enorma 37 tums Nitto Trail Grapplers däck som sitter i breddade hjulhus och bakaxeln har dubbeldäck.

Fjädringen är specialbyggd med unika dubbla 5165 stötdämpare från Bilstein det finns otaliga komponenter som är specialtillverkade för detta fordon.

Färgen är ”GenRock’s light green” som togs fram av specialister på Auto Paint Plus i Post Falls, Idaho. Till och med interiören i lastbilsbädden är skinande blank med inslag av fint askträ från ”Bed Wood and Parts”.

Motorn är en Cummins diesel på 550 hk också den helt ny där ”Spectrum Powder Coating” (Hayden, Idaho) har pulverlackerat ventikåporna i en högkontrastgrön färg. Strålkastarna fram och bak är typiska Restomod med en klassisk look på 60-70-talet, men de är utrustade med modern LED-teknik.

Interiören har samma snygga färg och läderinredningen, som skapades för hand är så klart klassiskt ljusblå, den vackra instrumenteringen och handskfackets klaff har en liten kontrast med en vit yta.

Rtech Fabrications har specialiserat sig på just sådana fordon, hos tunerns webbplats hittar du andra exempel, som en C50 Chevy CREW-CAB från 1972 (TENSEMA17), som är lika spektakulär. Spana in alla bilar från Rtech Fabrications här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer