Sjukt cool Ferrari 512 BBi Restomod

Att uppdatera gamla klassiker så kallat restomod är populärt med amerikanska bilar och Porsche. Men nu har trenden kommit till Ferrari. Just denna 1981 Ferrari 512 BBi Restomod från Carobu Engineering är riktigt snygg.

Det som är ännu mer spännande är att Carobu Engineering drivs av den svenska motorbyggaren Bert Wehr och den kaliforniska hot rodder Tate Casey. Företaget är specialiserat på ombyggnad av Ferrari och Mercedes, detta bygge är baserat på en lågmilar Ferrari 512BB med en boxermotor.

Det behövde inte så mycket arbete med karossen, arbetet började när motorn togs ut för att få service. När Carobu var klar med att justera motorns luftflöde och sätta i en ny vassare kamaxel hade den en mycket starkare effektkurva.

Motorn har nu ett vridmoment på 375 lb-ft mellan 4000 och 6500 rpm/min, och vid 7000 rpm/min levererar motorn 470 hästar en ökning på över 100 hästar från original prestanda.

Hjulupphängningen och bromsar har byggts om och hjulen är uppgraderade till moderna 17-tum från originalets 15-tum. Inredningen har ersattes med en svart interiör med röda detaljer för att matcha den nya röda färgen. Mer bilder hittar du här

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar