Vilka är sommarens hetaste öppna bilar?

Sommaren är här och Sverige är en av länderna i världen med flest cabriolet-bilar, trots att vi har en mycket kort sommar.

Vi på MotorWorld.se har rankat marknadens hetaste öppna bilar utifrån följande kriterier.

1. Utseende. Bilen måste vara snygg, ingen vill köra runt i en ful cab under sommarens heta dagar.
2. Körglädje. En öppen bil måste vara rolig att köra.
3. Nackfaktor. Alla som köper en öppen sommarbil vill att folk vänder på huvudet efter den.
4. Prestanda. En öppen bil måste vara hyggligt snabb, ingen vill köra runt i en moppe på 4-hjul.
5. Klassiker. Skall du köpa en öppen bil kommer det troligtvis vara en dålig investering, det finns dock vissa undantag – Klassiker.

Vi börjar nerifrån upp med topp 5

Nr 5. Fiat Spider
En italiensk bil med japansk kvalité, kan det bli bättre? Modellen är en återblick till Fiats historia och deras 124 Spider från 60-talet som idag är en klassiker och den nya bilen har lyckats fånga linjespelet på denna bil utmärkt, speciellt i Abarth-versionen.

Nr 4. Alfa Romeo 4C Spider
Snygg, lätt, snabb och ovanlig vilket gör att många vänder på huvudet efter den. Många öppna bilar från Alfa Romeo har blivit klassiker efter en tid, chansen är stor att denna bil i carbon med låg vikt och snygga linjer är en blivande klassiker.

Nr 3. Porsche 911 Targa
Porsche Targa modellerna från förr är idag åtråvärda klassiker, med den nya modellen har Porsche använt samma linjespel från den ursprungliga modellen fast nu med modern teknik, tysk ingenjörsskap när den är som bäst. Porsche erbjuder alltid bra prestanda samt körglädje och märket har mycket hög status.

Nr 2. Jaguar F-type Convertible
Jaguar E-type är en nutida klassiker. Jaguar har ett mycket spännande modellprogram där F-type med fast tak är en otroligt vacker bil, men en Jaguar med öppet tak slår ännu högre. Denna har prestanda samt anor och en hög nackfaktor.

Nr 1. Lamborghini Huracán Spyder
Lamborghini Countach satt på väggarna i alla pojkrummen under 80-talet, bara namnet Lamborghini låter italienskt, exotiskt och åtråvärt. Nu när de ligger under Audi har bilarna utvecklats vidare och har prestanda i världsklass och en tysk kvalité, en italiensk superbil som garanterat kommer erbjuda mängder av körglädje och uppmärksamhet.

Bonus: Drömbilen Alfa 8C Spider
En liten serie Alfa Romeo byggda på Maserati, som i sin tur byggdes på teknik från Ferrari. Den ultimata samlarbilen där cabriolet-versionen byggdes i endast 500 exemplar, vänder på huvudet bland dem som vet vad det är.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar