Steve MqQueen gasade på friskt i en grön Ford Mustang 1968 i filmen Bullitt med fantastiska biljakter i backarna i San Francisco.

Bilen är en ikon i filmvärlden, den blev framröstad i Sverige som världens näst coolaste filmbil genom tiderna. Bilen – eller rättare sagt bilarna, det var två stycken som användes i filmen – har varit försvunna sedan filminspelningen.

Nu har man hittat en av Bullitt-bilarna på ett skrotupplag i Baja California i nordvästra Mexiko.

Det råder ingen tvekan om att det är en av Bullitt-bilarna. Enligt Ford-experten, Kevin Marti, som har granskat bilen.

När han först fick höra om bilen och se bilderna på den trodde han att det handlade om ännu ett bedrägeri. Men när han fick se bilen såg han att bilens identifieringsnummer stämde överens med filmbilen, även unika detaljer som ingen bedragare har haft möjlighet att känna till fanns på den funna bilen.

Bullitt-Mustangen var mycket populär, så 2008 gjorde Ford en ny bil med samma färgsättning och samma typ av hjul, som ett 40 års jubileum till alla Steve MqQueen fans världen över

Bilen som man har hittat har en speciell hjulupphängning som monterades för att klara av alla hopp i San Franciscos backar i filmen. Det är alltså ”hoppbilen” som man har hittat.

Även Bullitt-Mustangen som användes i andra scenerna tros vara hittad. Den ska tydligen finnas i Kentucky hos en replikafirma. Bilen har fått stå till grund för en replika av Eleanor, Mustangen i filmen Gone in 60 Seconds från 1974 på en kunds begäran (originalfilmen, inte den från 2000 med Nicholas Cage).

Den skall inte vara helt ombyggd ännu, vissa delar har tyvärr hunnit bytas ut. Förhoppningsvis går bilen att återställa till sitt originalutförande.

Experter tror att de båda bilarna kan vara värda flera miljoner dollar styck, så det är värdefulla fynd som man har gjort.

Här har du en bilscen ur filmen

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar