3 Shares

Triumph ställer upp i Baja 1000 med Stuntmannen Ernie Vigil – han kommer att köra deras nya Scrambler 1200

Baja 1000 är ett en hård rallytävling som går på Baja-halvön söder om Kalifornien. Triumph har tidigare ställt upp i en mängd tävlingar med sina ikoniska motorcyklar. Steve McQueen är ett av de mest välkända som har kört Triumph.

Efter att ha visat upp sin nya modell, Scrambler 1200 XC och XE ställer nu Triumph upp i ökenloppet Baja 1000 med stuntmannen Ernie Vigil. Loppet körs på den kaliforniska halvön Baja den 14 till 18 november. Offroadtävlingen kördes första gången 1967 och grundades av Ed Pearlman. Tävlingen körs med många olika fordon, allt från bilar till motorcyklar.

Motorcykeln som Ernie Vigil kommer att tävla med är en Scrambler 1200 XE som är förberedd med delar från fabrikens tillbehör som är med i det ordinarie sortimentet. Det har även gjorts en del andra anpassningar av gjorts på Scramblern inför loppet. De har tagit bort blinkers, monterat på motorbågar och en kraftigare hasplåt.

Med en klart tyngre motorcykel än motståndarna med 250 millimeter i fjädringsväg och en motor som levererar 90 hästkrafter och 110 newtonmeter kommer det att bli ett spektakulärt race för Triumph med stuntmannen Ernie Vigil i sadeln.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

3 Shares

Kommentarer