Tycker du att Camaro ZL1 med 650 hästar är är för slö – spana in Yenko/SC Camaro med 1000 hästkrafter

Om du tycker att 650 hästar LT4 under huven på en Camaro ZL1 bara inte är tillräckligt, då har Special Vehicle Engineering (SVE) 2019 Yenko/SC Camaro två nya versioner till dig . Stahe 1 ger dig 835 hästkrafter och Stage 2 paketet ger dig massiva 1000 hästkrafter.

Vi siktar in oss på superversionen av Camaro med 1000 hk från Stage II Yenko/SC. För att få att få ut denna massiva effekt har man monterat en ny en smidd vevaxel, smidda vevstakar och smidda aluminiumkolvar. Topparna har CNC-portats som har kompletterats med ett ny insprutning. Camaro ZL1 kotorn är en bra grund och SVE har monterat en kompressor för att få ut de magiska 1000 hästkrafterna. Motorn andas genom ett nya grenrör i rostfritt med högflödes katalysatorer och ett komplett rostfritt avgassystem. För att få ned kraften i backen har den nya femekerhjul med Michelin PS4S-däck.

Fjädringen är GM:s Magnetic Ride Control med en elektronisk differentialspärr bak. Ett nytt luftintag som matar in luft till motorn och en större spoiler fram och bak skall hjälpa till att hålla marktrycket i schakt och stolar från Recaro Performance häller dig på plats.

Så om du tycker att en ”vanlig” Camaro inte räcker till spana in 2019 Yenko/SC Camaro som levererar 1000 hästkrafter, du får dessutom 3 års eller 5 800 mils garanti.

Problemet är att du får importera din super-Camaro och det är lite svårt om du skulle ha garantiärenden.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar