Halva tävlingssäsongen i Supermoto SM har gått och inget har rullat i rätt rikting i år

Första SM deltävlingen gick av stapeln på hemmabanan i Södertälje där jag hade tränat en del i år på grund av restriktioner med resande med pågående Corona. Redan under fjärde varvet på första träningen gjorde jag en miss och gick omkull så att lillfingret gick av på vänster hand.

Det blev en smärtsam resa och inga vidare resultat tyvärr. Jag blev 5:a 7:a och 6:a i de tre finalerna. Körstilen var lite lik en dam från Östermalm som sippar kaffe med lillfingret rakt ut och det gjorde riktigt ont i off-road sektionen.

Deltävling två gick två veckor senare i Borlänge och fingret var inte läkt, men tack och lov var det bara asfalt och ingen off-road. När jag skulle ut på andra träningen tvärstannade motorn och jag befarade haveri i toppen. Bytte regndäck till slicks på reservhojen till kvalet och satte en dålig tid då jag inte hade hunnit köra med den hojen under helgen.

Farten infann sig inte och jag var 12:a i första racet, 10:a i andra och i finalen missade jag starten körde över Oscar Karlsson när han gick omkull, körde själv omkull efter det då jag troligtvis fick något på framdäcket, var toksist in i mål på en 13:e plats.

Mycket riktigt var det ett rejält ”dyrt” motorhaveri där en ventil gick av med skrotad topp, kolv, cylinder, vevstake mm. Delarna var dyrare än att köpa en ny motor som är beställd.

Dags för deltävling tre, åker ned från Östersund till Stockholm för att skruva ihop en andra extrahoj till tävlingen i Borås. Lägger ett par dagar på att sätta ihop motorcykeln med en nyinskaffad renoverad motor, men den går inte igång av någon anledning.

Lägger en dag på att felsöka utan framgång, men jag har i alla fall en hoj att köra på. Lastar allt för att åka lördag morgon men jag får feber under fredag natt och svettas ymnigt. Så jag beslutar på morgonen att inte åka till Borås då man ombeds stanna hemma om man är sjuk på grund av Corona.

Om två veckor är det dags för deltävling tre i Örebro. Jag hoppas innerligt att turen vänder lite grann och jag kan vara med och fightas, då har även fingret läkt lite mer.

Vi hörs igen efter race i Örebro…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar