I helgen kördes årets sjätte och sista deltävling i Supermoto SM

Hampus Gustafsson var som vanligt dominant hela helgen och körde i en klass för sig själv några sekunder före alla andra och tog hem sin tredje guldmedalj redan under första racet, ”veteranen” Fredrik ”Biffen” Eriksson körde hem sin åttonde silvermedalj i Supermoto SM .

Längre ned i fältet var det dock hårda strider, den mest spännande att följa vare mellan Daniel ”Dansken” Christensen och Carl Wennerberg då det bara skilde fyra poäng till bronsmedaljen inför SM finalen.

Spänningen höll i sig fram till tredje och sista racet då ”Dansken” var omkull i race ett och tappade placeringar och han och Carl låg på samma poäng till årets tredje och sista race i finalen.

Carl Wennerberg fick en perfekt start men fastnade bakom Patrik Kerttu med Daniel Christensen som jagade på bakifrån och körde om och säkrade en efterlängtad bronsmedalj.

Det var tight racing och flera förare låg riktigt nära varandra under tidskval och under race. Bilder från Fotograf Gustaf Sköld

SLUTRESULTAT SVENSKA MÄSTERSKAPET I SUPERMOTO 2020
1 Hampus Gustafsson 347 p
2 Fredrik Eriksson 284 p
3 Daniel Christensen 214 p
4 Carl Wennerberg 205 p
5 Jonas Skovby 191 p
6 Patrik Kerttu 175 p
7 Oskar Karlsson 116 p
8 Fredrik Odén 109 p
9 Peter Mackhé 102 p
10 Andreas Jankowiak 95 p
11 Linus Hellberg 94 p
12 Johan Altzar 60 p
13 Filip Hellberg 53 p
14 Max Eriksson 51 p

”Stort tack till Supermoto Swedish Championship som har lyckats få till en SM kalender med sex deltävlingar trots Corona då vi kom igång först i juli och har kört race varannan helg efter det”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar