Suzuki World MXGP Team presenterar nya 2018 RM-Z450WS och deras två teamförare.

Med den första deltävlingen i FIM Motocross World Championship 2017 knappt en månad bort, bjöd Suzuki World MXGP Team in media från hela världen till deras huvudkontor i Lommel i Belgien, så att man skulle kunna spana in deras nya vapen 2018-RM Z450WS med Kevin Strijbos och Arminas Jasikonis bakom styret MXGP i år.

Det direktsändes runt om i världen när de skulle presentera nya RM-Z450WS motocrossmaskin som de har lyckats hålla hemlig fram till pressrelease.

Det är den Stefan Everts med 10 VM-titlar i bältet som är General Manager för Suzukis VM-team som är ansvarig för samordnande av alla insatser från både Europa och Japan, de siktar på att ta en världsmästartitel i årets World Motocross VM med deras nya maskin 2018 RM-Z450WS.

Det lite knapphändigt med teknisk information om den nya motocrosscykeln. Det ser ut som att de har uppdaterat ram och den har helt ny plast. Motorn ser relativt lika ut mot tidigare modeller, men givetvis lär även den vara rejält uppdaterad. Vi hoppas att de har lättat hojen rejält då dagens Suzuki RMZ är den tyngsta 450 maskinen på marknaden i dagsläget.

Stefan Everts kommenterar lanseringen

”Jag är väldigt glad naturligtvis, det här är mitt andra år med Suzuki och jag är stolt att kunna presentera den nya RM-Z450WS. Det är en viktig cykel, den ser fantastiskt och det ger oss ny motivation att ta varumärket tillbaka till toppen i motocross. Naturligtvis finns det en hel del arbete att göra i framtiden för både mig själv och teamet för att uppnå detta mål, men vi får backup från Japan och denna nya cykel är riktigt stort för alla inblandade”

Jan Breckwald General Manager försäljning och marknadsföring för Suzuki i EU

”Jag kan inte vänta på att säsongen ska börja. Jag ser fram mot att se Stefan, alla förare och mekaniker och de människor som är inblandade i det här teamet får komma igång; lets rock and roll!”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar