Svemo har meddelat att man får ta del av kompensationsstöd från RF

Svemo har med spänning har väntat på att få besked om utdelningen och resultatet blev över förväntan, Svemo mottog närmare 8 miljoner. Ansökningarna om kompensationsstödet tog lång tid för samtliga berörda i förbundet att sammanställa.

Svemo la ned ett gediget arbete under hela processen med ett nära samarbete centralt tillsammans med RF.

Håkan Leeman, Svemos styrelseordförande kommenterar beslutet:

– Det känns lättande och väldigt positivt att RF i sin fördelning förstått vår situation med hög egenfinansiering. Att vi har tilldelats en procentuellt och reellt sett hög andel av stödet till Specialidrottsförbund är ett tydligt tecken på detta. Det visar också att vägen vi valt med en låg profil offentligt och ett aktivt samarbete med RF internt varit en bra väg att gå.

Svemo har hela tiden varit medvetna om att vi inte kommer få 100% av det önskade beloppet. Det var trots allt 4000 sökande föreningar och 47 förbund som tillsammans hade ansökt om 1 300 miljoner, medan RF av Regeringen fått 500 miljoner att fördela.

Men utfallet som blev på närmare hälften av det ansökta beloppet är väldigt tacksamt för Svemo. Vad gäller elitserien och allsvenskan kommer närmare 5 miljoner att tilldelas av Svemos totalbelopp.

Tony Olsson, Grenchef Track Racing:

– Kompensationsstödet som vi har tilldelats för Elitserien och Allsvenskan i Speedway är väldigt positivt och jag tycker att vi skall vara nöjda med det bidrag vi har fått.

Håkan Leeman, Svemos styrelseordförande:

– Det är givetvis så att ingen som sökt stöd kommer att vara helt nöjd, eftersom de pengar som finns att fördela bara utgör knappt 39% av behovet. Att Elitserien fått en högre andel innebär för mig att man tydligt har sett hur Corona-pandemin drabbat speedway och dess beroende av betalande publik.

Utbetalningarna från RF kommer inledas måndagen den 15 juni och efter det kommer ett administrativt arbete att påbörjas där kompensationen ska bidra till nytta och stötta Svemos verksamhet.

Svemo har idag fått upp hoppet för en bättre säsong. Nu avvaktar vi bara måndagens beslut om RF fördelning till de 91 Svemo-föreningar som sökt stöd.

Läs mer om beslutet:

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar