Tesla fortsätter avverka varv på legendariska Nürburgring – troligtvis vill de knäcka Porsches rekordtid

Under september skapade Tesla stor uppståndelse då de körde på Nürburgring under två veckor med två modifierade Model S i och avverkade varv efter varv för att samla in data för ett senare rekordförsök som vi väntar tider från när de väl kommer.

Tesla uppförde samtidigt en Supercharger-laddstation för snabb och effektiv laddning av bilarna på Nürburgring så att man inte skulle ladda bilarna med ett dieselaggregat, de avslutade körningarna runt den 20 september och sa att de skulle återkomma i oktober.

Nu är det oktober månad och Tesla är tillbaka med bilarna på Nürburgring. Det är en röd och en blå bil som har setts på banan, men bilarna är modifierade sedan september fronten på de båda bilarna är ny och yttre luftintagen förändrade.

Bakom främre hjulhusen finns nu rejäla luftslitsar och baktill har bilarna ny diffusor, på den blåa är den av riktigt stor. Tveksamt om den stora diffusorn kommer att erbjudas som standard på en framtida Plaid-modell.

Fälgarna är även de nya och bakom dem döljer sig stora kolfiberkeramiska bromsskivor, precis som vid förra testkörningen på Nürburgring.

Vi inväntar officiella tider från Tesla för att se hur snabb den är runt ringen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar