Teslas nya modell Model Y börjar nu levereras ut till kunderna

Något senare än vad man kommunicerade för par månader sedan, men betydligt tidigare än den ursprungliga planen kommer nu Tesla Model Y. I går meddelade Tesla att leveranserna av nya modellen påbörjas. Därmed når Model Y sina första ägare ungefär ett halvår tidigare än vad man sa i samband med presentationen för drygt ett år sedan.

Model Y-leveranserna påbörjas till den Nordamerikanska marknaden, vi i Europa får vänta till hösten eller till inledningen av 2021. Tesla Model Y är en Model 3 i crossover utförande. Men den stora skillnaden är att Model Y kan utrustas med sju sittplatser.

Två varianter finns i dagsläget, både med dubbla elmotorer som gör bilen fyrhjulsdriven. Instegsbilen heter Long Range med en prislapp från 719 000 kronor plus avgifter på drygt 9 000 kronor. Model Y klarar sprinten från 0-100 km/h på 5,1 sekunder och har en WLTP-räckvidd på 50,5 mil.

Värsta modellen Performance har en prislapp från 769 000 kronor plus avgifter på drygt 9 000 kronor och har hisnande prestanda, vad sägs om att acceleration från 0-100 km/h på 3,7 sekunder samt en räckvidd på 48 mil.

Model Y kommer även i ett enklare Standard Range utförande med bakhjulsdrift. Produktionen för den kommer troligtvis igång inder 2021.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar