Tesla presenterar en riktigt snygg sportbil

Teslas nya roadster skall vara en sportbil med galen prestanda, den skall ta dig från 0-100 kilometer i timmen på ca 2 sekunder snabbare än en Formel 1-bil.
Den kan mycket väl bli en av världens snabbaste produktionsbil om de lyckas leverera.

Nya Tesla Roadster kommer att ha plats för fyra personer (två små personer där bak), den har bra lastutrymme och en grym räckvidd på 100 mil tack vare ett batteri på 200 kilowatttimmar, ungefär dubbelt mot befintliga modellen S.

Baspriset kommer att ligga på närmare 1,7 miljoner kronor och du får lägga drygt 400 000 kronor för att boka en bil. Jämför med en Bugatti så den ganska prisvärd, i paritet med en vass Ferrari.

Elon Musk har länge sagt att han inte vill göra de bästa elbilarna, utan de bästa bilarna i världen som dessutom är eldrivna.

”Tesla ger nu en signal till dagens bensinbilar om möjligheten med en elbil som en supersportbil”

Tesla Roadster var deras första bil, konceptet som byggdes från 2008 till 2012. Det var Elon Musks sätt att visa att elbilar kunde vara coola, inte bara löjliga golfbilar. 

Folk hade länge frågat Musk när han skall återuppliva modellen för komplettera dagens modeller, svaret kommer 2020. Tesla har dock problem med leveranser av dagens bilar, så det återstår att se hur det blir med deras nya Roadster.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar