Tesla har kört runt ringen med en kraftigt modifierad Model S

Rekordet som man vill slå är Porsches rekord för fyrdörrars elbilar runt Nürburgrings nordslinga som Taycan S drämde till med för några veckor sedan med rekordtiden 7 minuter och 42 sekunder för fyradörrars EV-bilar. Tesla vill vara snabbare än Porsche runt den legendariska nordslingan.

Ögonvittnen ska ha klockat den kraftigt modifierade Model S runt ringen och den ska ha tagit sig runt med en tid på 7 minuter 23 sekunder i trafik, ungefär 20 sekunder snabbare än Porsche Taycan. Idag ska banan vara stängd för allmänheten men öppen för rekordförsök, vi får se om de försöker sätta en officiell rekordtid för att slå Porsche.

Dock är Tesla Model S en femdörrars halvkombi till skillnad mot Porsche Taycan som är en fyradörrars sedan, men det är viktigt för Elon Musk att hans skapelse är snabbare än Porsche som ger sig in i kampen med EV-bilar.

Tydligen ska man ha strippat bilen på all onödig extravikt, all interiör och säten ska man ha kastat ut (det är troligen därför man har svarttonade rutor). Dessutom har den en annan spoiler, bakvinge, kolfiberkeramiska bromsskivor, R-däck på bredare fälgar (troligtvis med bredare spårvidd, ser ut som att hjulhusen är breddade) drivningen är Tesla Plaid-drivlinan, med tre elmotorer, en för framhjulen och två för bakhjulen.

Tesla Model S bilen som man kör på Nurburgring är ingen standardbil, men enligt Elon Musk kan konfigurationen bli tillgänglig om ett års tid (frågan är om man får den utan inredning och svarta rutor också). Båda Model S-bilarna som man kör på Nürburgring ska vara utrustade med chassikomponenter från svenska Öhlins.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar