7 Shares

Dagens MotoGP förare är lätta och tunna för att optimera vikt/effekt förhållandet.

Scott Redding som kör för Aprilia är en av de längsta förarna i MotoGP. Med en längd på 1,85 centimeter väger han trots det bara 78 kilo. Men hans nya teamkompis Aleix Espargaró som bara är 5 centimeter kortare väger endast 66 kilo, hans uppgivna vikt till MotoGP är 71 kilo.

Så nu är förarnas vinterbantning i full gång för att få optimala prestanda på banan. Scott Redding måste banta 4-5 kilo och Aprilia skall lätta och trimma deras RS-GP MotoGP MotoGP-hoj till 2018 om han skall ha en chans på rakorna.

Espargaro kan ha gått ner i vikt under säsongen för att förbättra toppfarten på rakorna, nu måste Redding ned i vikt för att han skall ha en chans hänga med.

Redding känner säkert att vikten kan bli avgörande nästa år och han är fast besluten att komma inom 10 kg till Espargaros vikt vid början av 2018:års tester. Att Aleix bara vägde 66 kg kom som en chock för Redding. Men i slutändan gör det honom och motorcykeln snabbare på banan.

”Om Aprilia kan kapa några kilo från cykeln och redding 4-5 kilo och de kan hitta ytterligare ett kilo någon annanstans, då kan de kapa 8-9 kilo på hela ekipaget, det gör stor skillnad på banan”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

7 Shares

Kommentarer