Ny Triumph Scrambler 1200 XC & XE på väg

Triumphs nya 1200 Scrambler är efterlängtad. Den nya hojen kommer i två versioner, 1200 XC som är anpassad för både landsväg och offroad-egenskaper 1200 XE skall dock däremot vara mer anpassad för ren offroadkörning enligt Triumph.

Den tidigare versionen på luftkylda 900 kubik kom sedermera att bli Street Scrambler, den var baserad på 900 Street Twin. 1200 Scrambler har inte så mycket gemensamt med de tidigare modellerna, den bygger på Bonneville-mdellerna.

Motorcykeln är byggd på Bonneville 1200-plattformen med en Scrambler-specifik mappning. Motorn lämnar enligt uppgift 90 hästar vid 7400 varv/minut. Max vridet kommer redan vid 3950 varv/minut och lämnar ifrån sig 110 newtonmeter.

Alla kontroller och belysning är av LED-typ. Nya 1200 Scrambler kommer ha sex olika ride-modes inklusive Offroad-pro på XE-modellen. den har fått en ny generation av TFT-instrument, den stora nyheten är att det finns uppkoppling för bluetooth med styrning av media och telefonsamtal direkt från hojen

Dessutom har den ett navigationssystem och en integrerad fjärrstyrning för GoPro, som den är först i världen med. Scramblern har även kurv-ABS och traction control, samt Öhlinare bak.

Den har en fullt justerbar framgaffel från Showa och bromsar från Brembo. Svingen är i aluminium och Scramblern har trådekrade slanglösa hjul med Pirelli Scorpion Rally däck för lite mer inspirerande körning.

Priserna skall enligt Triumph kommer de under december månad och de nya hojarna kommer att finnas hos handlarna under Q1 2019.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar