RM Sotheby s Monaco-auktion har ett antal ovärderliga och historiska bilar till salu

Det kommer bland annat finnas en av sju RUF CTR3 Clubsports som någonsin tillverkats. Till skillnad från de flesta andra RUF-Porsche-bilar, är denna inte baserad på en Porsche 911. Den har en en skräddarsydd plattform utvecklad av RUF och Multimatic.

Motorn är en 3,8-liters Porsche boxer sexa – monterad i mitten av bilen (CTR3 är lika lång som en 911, men dess hjulbas är längre).

RUF CTR3 Clubsport är utrustad med ett par KKK turboaggregat och bilen levererar 777bhp och 722lb ft som skickas till bakhjulen via en 7-växlad låda med dubbelkoppling. Fjädringen är en blandning av Porsche 997 och delar från RUF.

Bilen väger in på 1360kg (tack vare mycket kolfiber), med låg vikt och hög effekt skall Clubsport nå en toppfart på 380 och accelerera riktigt snabbt. Interiören är i klassisk Porsche stil.

Detta är den sista CTR3s som tillverkades, den visades den här på årets Geneva Motor Show tillsammans med den nya RUF SCR. Den är signerad av företagets grundare Alois Ruf, och kommer att levereras med en jubileumsklocka.

När det går till auktion hos RM den 12 maj får du räkna med att betala mellan 8,5-9,5 miljoner kronor CTR3. Dyrt, Ja. Men inte så dåligt med tanke på prestanda och exklusivitet.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar