Alla tre supermoto EM tävlingar går i Italien

XIEM tillsammans med FIM, FIM Europe och de lokala arrangörerna har arbetat hårt för att bevara så mycket av FIM SuperMoto VM och EM 2020 kalendern som möjligt. Man har tagit hänsyn till de restriktioner för resande som finns på grund av den pågående Coronapandemin.

På grund av detta har XIEM; FIM och FIM Europe har tvingats ställa in det franska Grand Prix i Le Castellet som skulle köras den 30 augusti.

XIEM i samarbete med FIM har varit tvungna att göra ytterligare förändringar där man kör alla tre Grand Prix i Italien, en lösning och som gör det möjligt att köra mästerskap under 2020.

Den 30 augusti kommer man köra GP i Lombardia på Circuit of Castelletto di Branduzzo (Italien), den 20 september kör man Grand Prix på Ortona Circuit (Italien). Dessutom har Supermoto of Nations ställts in, istället kör man nu European Grand Prix på International Circuit of Busca (Italien) som man har flyttat till 4 oktober.

Totalt blir det därmed bara tre Grands Prix och EM tävlingar med nio heat (tre för varje GP) för 2020 världs- och europamästare.

DATE
GRAND PRIX
VENUE
ADDITIONAL RACE
30 August
Lombardia (Italy)
Castelletto di Branduzzo
S2 European Open European Cup
20 September
Italy
Ortona
S2 European Open European Cup
04 October
Europe (Italy)
Busca
S2 European Open European Cup

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar