”The Doctor” har skrivit på två år till med Movistar Yamaha

Den 9-faldige världsmästaren Valentino Rossi kommer att finns på startfältet fram till 2020 tillsammans med Movistar Yamaha. Det blir 24:e säsongen som den 39-årige italienaren tävlar i världsmästerskapen i roadracing och hela 15 säsonger tillsammans med Yamaha.

Det nya två-års avtalet visar vilken otroligt fint samarbete Valentino Rossi och Yamaha har. Efter en skakig säsong 2017 kantad med skador ligger ribban högt för 2018 med målet att köra hem en 10:e titel tillsammans med Yamaha.

–När jag skrev på mitt förra kontrakt i mars 2016 funderade jag på om det var mitt sista kontrakt någonsin inom MotoGP men under de senaste två åren har jag kommit fram till att jag vill fortsätta köra. Racing och att vara en MotoGP förare och att få sadla min M1:a får mig att må bra, har Rossi kommenterat.

Han tackar samtidigt Yamaha och sitt stall för förtroendet att få fortsätta med MotoGP-racing då han menar att det är en utmaning i sig att fortsätta tävla när man närmar sig 40-års åldern. Men en lång erfarenhet kan vara nog så värdefull, samtidigt som ”Vale” hela tiden anpassar sin körstil efter startfältet.

–Jag vet att det kommer bli tufft och att det kräva mycket träning och en massiv insats från min sida men jag är redo. Jag har inte brist på motivation, det är därför jag skriver på för två till, säger Valentino Rossi.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar