1949 Ford Mercury har sedan länge varit en ikon för att bygga custombilar – nu har ICON byggt om en gammal Mercury med patina till en cool elbil

ICON Derelicts är ett företag som gör restomods vilket är superpopulärt idag, man tar gamla klassiska bilar som man restaurerar och modifierar. ICON Derelicts försöker hålla både exteriör och interiör så nära original som möjligt för att bevara årtionden av patina.

De har tagit  världens populäraste klassiker 1949 Mercury och byggt en elbil

Bilen är beställd av en kund som bad ICON Derelicts tänja på gränserna för både design och teknik. De har bytt ut motorn från en V8:a till dubbla elmotorer och Tesla 85kWh-batteri, det ger 400 hästkrafter, 470 lb ft vridmoment och en räckvidd på ca 30 mil.

ICON Derelicts 1949 Mercury EV har CHAdeMO 125A snabbladdare och Tesla Supercharger-laddplugg gömd där tanklocket tidigare satt.

Batterierna har placerats ”strategiskt” i hela bilen, elmotorerna har monterats där den klassiska V8-an tidigare satt. Under motorhuven sitter nu det som styr batterierna med alla olika moduler i snygg polerad aluminium som skall efterlikna den klassiska V8 motorn.

Alla ledningar har anpassats så att det skall likna arrangemanget från den tidigare V8:an som satt där innan.

Karossen ser ut precis som den gjorde när ICON Derelicts köpte den från den ursprungliga ägaren i södra Kalifornien. Bilen har plockats ned i molekyler och har sen satts ihop igen med nya gummiupphängningar och mer ljudisolering för att dämpa ljudet så att man skall få en tyst upplevelse som en elbil levererar.

De analoga mätarna har ersatts av en snygg liten diskret digital skärm. Det finns självklart A/C och elektriska fönsterhissar som drivs av originalelmotorerna.

Allvarligt det här är världens snyggaste elbil – den slår alla tidigare byggen…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar