Tycker du att en Bugatti är lite väl ”vanlig” ska du spana in Bugatti La Voiture Noire

Bugatti La Voiture Noire som visades upp på mässan i Genève kommer bara att tillverkas i ett enda exemplar och den går lös på hisnande 116 miljoner kronor, så den som köper den kan stoltsera med världens dyraste bil i garaget.

Bilen är en hyllning till Type 57 SC Atlantic som byggdes i hela fyra exemplar under 1930-talet men även till märket som sådant då det i år fyller 110 år.

La Voiture Noire har en unik kaross i blanksvart kolfiber men under det finns tekniken från ”standardmodellen” Chiron. Motorn är en V16 på åtta liter som levererar 1 500 hästkrafter.

Även om designen kan kännas igen från Chiron har den en helt ny front med andra strålkastare, en profil som inte har samma C-form som ”standardbilen” och ett nytt bakparti med sex avgasrör.

Men om du är spekulant och tänkte Swisha över 11 miljoner euro så kan du stilla dig då bilen redan är såld. till en ”Bugatti-entusiast”.

Det ryktas att köparen är Ferdinand Piëch, Volkswagen-koncernens tidigare styrelseordförande och vd som bland annat låg bakom lyxbilarna Bugatti Veyron och Volkswagen Phaeton.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar