0 Shares

Bugatti fortsätter tävlingen om världens snabbaste bil och har nyligen satt ett nytt hastighetsrekord

Bugatti skulle inte ta några nya hastighetsrekord, eller hur var det nu? Men så ”råkade” de nyligen komma upp i 300 mph med en modifierad Chiron – vilket motsvarar 490,5 kilometer i timmen. Frågan är hur lång tid det tar innan Koenigsegg svarar och bryter 500 km/h vallen.

Bugatti Chiron har vanligtvis en toppfart på 420 km/h, om du som köpare inte väljer att ta bort spärren, då tar den sig upp till 458 km/h. Men med några ”små” justeringar kan du få din Bugatti Chiron att toppa 490,5 km/h.

Bugatti har precis släppt en film med en Chiron som har kört i drygt 300 mph, närmare bestämt 304,77 mph vilket översatt till måttenheter enligt SI-standard blir 490,48 km/h. Hastighetsrekordet slog de (som många gånger förr) på Volkswagens enorma testbana Ehra-Lessien i Tyskland. Hastighetsnoteringen kontrollerades och godkändes av tyska TÜV.

Det är dock ingen standard Chiron eller Chiron Sport som körde drygt 490 kilometerna i timmen. Bilen är specialbyggd tillsammans med italienska Dallara och Michelin. Bakvingen med inbyggd luftbroms är bortplockad, och bakänden är av longtail-typ med en förlängning på 25 centimeter.

Avgassystemet är ombyggt och den adaptiva fjädringen laserkontrollerad. Utöver de aerodynamiska justeringarna har även viss viktminskning legat i fokus.

Det är dock oklart vad som har gjorts på detta område. Passagerarstolen är borta och på dess plats fanns i stället en datorutrustning. Kupéutrymmet har även fått en störtbur.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer