Lamborghinis efterlängtade SUV är äntligen här – möt Urus med 641 hästkrafter

Lamborghini återkommer äntligen efter närmare 25 år med en ny super-Suv efter sin legendariska LM002. Urus är deras efterlängtade återinträde på SUV-marknaden. Länge har Porsche haft ensamrätten på en korsning mellan ett klassiskt sportbilsmärke och en city-SUV.

Porsche får konkurrens av systerföretaget Lamborghini, som ägs av Audi.

Nya Lamborghini Urus sällar sig till syskonen Porsche Cayenne, Bentley Bentayga och Audi Q7, som alla delar samma stål- och aluminium MLB-plattform, men här slutar likheterna då denna super-SUV skall vara den snabbaste och extremaste i familjen.

Formspråket är extremt och bär tydliga drag av Lamborghini sportbilarna paketerat i en hög kaross och stora 21 tums hjul som kommer som standard, du kan välja till feta 23 tums hjul om du tycker att 21 tummarna är för små.

En Lamborghini måste ha extrem prestanda och nya Urus levererar mäktiga 641 hästkrafter och ett vridmoment på 627lb/ft som är tillgängligt redan från 2.250 varv.

Nya Urus tar dig från 0-100 kilometer i timmen på snabba 3,6 sekunder och den har en toppfart på 305 kilometer i timmen.

Nu är 707 hästars Jeep Grand Cherokee Trackhawk i princip lika snabb, så vi får vänta tills någon kör ett accelerationstest mellan dessa två, jag är övertygad om att nya Lamborghini Urus kommer vinna striden och ta titeln som världens snabbaste SUV.

När du öppnar huven kommer du inte hitta en V10 eller V12 på från från Huracán eller Aventador, där sitter en 4,0-liters dubbel turbo V8 från Bentley Continental GT och Audi RS6, kopplat till en 8-stegs automatlåda.

Vi väntar med spänning tills någon tar denna best runt Nurburgring för att få en officiell tid runt ”Ringen”.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar